Renovatie: recent werk aan de Ezel - l'Ane vanaf 1990

Sinds ongeveer 1990 is Rene Otter hard aan het werk om het huis weer in goede staat te brengen en iets te moderniseren. Een nieuw dak, met daarna nog een dakkapel erbij, veel muurisolatie om ook in de winter 's-nachts bij -10 of -15 C het lekker warm te kunnen hebben. Vervangen van oude waterleidingen en afvoerbuizen. Ook al het glas in de ramen vervangen voor dubbelglas. Twee nieuwe toiletten, een nieuwe keuken, twee nieuwe douches. Volledig vervangen van vloeren en meer breekwerk. Een nieuwe houtkachel en nieuwe pelletkachel en twee nieuwe schoorstenen. 

Een zolder-appartement: Op zolder een mooi appartement (keuken, werkkamer, woonkamer, twee slaapkamers, keuken en mezzanine, wat nu permanent bewoond wordt. 

Een vakantie-appartement: Een mooi appartement voor alle vakanties (geschikt voor zomer, voor/najaar en winter) met twee nieuwe slaapkamers voor familie en gasten (twee aparte slaapkamers, en totaal 6 slaapplaatsen), woonkamer met houtkachel en aparte keuken, toilet en douche. In de zomer met een tent kamperen is ook mogelijk.