Kamperen in Terre Rouge

  • Er zijn enkele kampeerplaatsen beschikbaar voor kleine tenten voor fietsers of motorrijders die maar een of twee nachten willen blijven. Bel of email voor beschikbaarheid.
  • Er zijn ook enkele kampeerplaatsen beschikbaar voor langer verblijf. Dit zijn allemaal plaatsen waar men volledig alleen staat. Het is geen grote camping waar veel tenten bij elkaar staan op een groot terrein. Deze plaatsen liggen verspreid rond het dorp of wat verder afgelegen in de natuur. Bel of kijk of de pagina "Calender" voor beschikbaarheid.
  • Er zijn geen plaatsen beschikbaar voor Campers (Kampeerauto's)

 

Er worden niet meer dan totaal 20 personen verspreid over alle terreinen geaccepteerd, zodat het sanitair voldoende beschikbaar blijft. 

Het is géén luxe camping met veel voorzieningen. Voor kinderen is er alleen spelen bij de rivier of in het bos.
De afstand tot het huis met toilet en douche is afhankelijk van de locatie van 50 meter tot 5 minuten lopen. 
Er is een aparte badkamer voor kampeerders en bij drukte kan ook gebruik gemaakt worden van een tweede toilet en badkamer in het huis zelf.
Er is gelegenheid om de afwas te doen, drinkwater te tappen en een stopcontact om wat op te laden.

Er is geen elektriciteit bij de kampeerplaatsen zelf. Je kan niet met de motor of auto bij de tent komen.

Er is tegenwoordig in Terre Rouge en omgeving goed bereik voor de mobiele telefoon.

Er zijn verder geen voorzieningen in het dorp, er is geen winkel. De grote Gite is helaas door de Corona-maatregelen failliet gegaan.
In Cervieres is wel een restaurant, maar verder zijn er geen winkels. In Refuge Napoleon op de top van de Col d'Izoard is ook een restaurant.
Verder in het dal van Les Font is een gezellig klein restaurant, maar het is wel aan te raden om te reserveren om er 's avonds te eten..
In de stad Briancon (op 6 km afstand) zijn wel veel winkels, ook een wasserette etc. 

In Cerviere is een winkel die (elektrische) fietsen verhuurt en in de winter skiuitrusting en sneeuwschoenen.

Neem voor meer informatie contact met met mij, of reserveer via  www.natuurhuisje.nl  of via  Airbnb.

  • (Natuurhuisje) Zoek dan op Terre Rouge, Hautes Alpes Frankrijk, ID nummer 54115  voor het huis L'Ane.
  • (Natuurhuisje) Zoek op de kampeerplekken de ID nummers (I) 61906, (2) 61658, (3) 69240, (4) 70930, (5) 70931, (6)  70934
    of het nummer 61657 welke inclusief een kleine 3-persoons tent is, voor wie bijvoorbeeld in de buurt is en geen kampeerspullen bij zich heeft.

 

Voor beschikbaarheid kijk op de pagina Calender

 

Hieronder staan 6 kampeerterreinen beschreven voor langer verblijf.

Bekijk de beschikbaarheid op de pagina Calender.
Op verzoek zijn er nog enkele andere kampeerplaatsen waaruit gekozen kan worden, en er zijn dus ook enkele kampeerplaatsen beschikbaar voor korter verblijf.

 

De badkamer voor kampeerders

Bij drukte kan ook in het huis zelf gebruik gemaakt worden van de toilet en badkamer

Terrein 1 - Ravijnhelling (Perceel 629)

(Een eindje lopen, alleen met een kruiwagen zijn spullen te brengen, afgelegen, voor max 2 medium-grote tenten)

Dit is een terrein op 3 minuten lopen van het huis L'Ane (ongeveer 400 meter). Volledig afgelegen, wel afgeschermd door enkele kleine bomen van de doorgaande weg. Er is maar een klein beetje geluid van de doorgaande weg aan de overkant van het dal. Het ligt naast het ravijn. De foto is helaas nog aan het begin van het voorjaar, het gras is er nog geel.
Het is een mooi horizontaal terrein. Geschikt voor een of twee kleine tot redelijk grote tenten. Het is een beetje schouwen met de spullen, want de afstand tot te weg is toch wel 200 meter. Er is wel een kruiwagen te leen, er is niet echt een heel vlak pad, soms ploegt de boer wat ver aan de rand vh pad.  Een zaklantaren om 's nachts naar het huis L'Ane te lopen is nodig.

Terrein 2 - Naast de moestuinen vh dorp  (Perceel 652)

(maar 75 meter lopen vanaf de weg, wel het uit zicht, voor redelijk grote tent + een kleintje)

Een plek omgeven door begroeiing , naast de moestuinen van het dorp. Dus maar op 1 minuut lopen van het huis L'Ane.
Er is een beetje geluid van de doorgaande weg, maar dat is met name in het weekend. De doorgaande weg is een bekende Tour de France route.
Spullen brengen is slechts zo'n 75 meter lopen van de weg.

Terrein 3 - Voortuin (Perceel 663)

(Tussen de bomen, met grasveld, afgeschermd door een houtwal van brandhout, voor 1 of 2 kleine tenten).

Schuin tegenover het huis L'Ane, is een terrein met bomen. Er zijn verschillende plekken om een kleine tent te plaatsen. De tent in de felle zon zetten kan, maar dat wordt wel heel warm midden in de zomer. Dus beter is onder de bomen. Voor wie niet zo afgelegen wil zijn is het een geschikte plaats.
Over een deel van het terrein lopen elektriciteitskabels, dus dat deel is niet zo geschikt voor een tent.  Het terrein is grotendeels afgeschermd van de dorpsweg door stapels brandhout van 1 1/2 meter hoog voor de kachel in de winter. 
Dit is geen doorgaande weg, alleen af en toe een auto naar de ongeveer 10 huizen in het dorp.

Terrein 4 - bij de brug (Perceel 670)

(Bij de brug en naast de rivier, tussen de bomen)

Een plek vlak bij de brug en aan de rivier, afgeschermd door begroeiing. Heel het grote grasveld en helling (672, 671, 675, 676, en 677) hoort ook allemaal bij het huis L'Ane, maar de tent graag beschut tussen de begroeiing plaatsen, dicht bij de rivier. Het geluid van de  auto's die af en toe over de brug naar het dorp gaan, hoor je niet vanwege het geluid van de rivier. 

Terrein 5 - In het bos (Perceel 855)

(voor een medium-grote tent + evt nog een tweede kleine tent)

Een redelijk open plek in het bos, maar wel vrij veel schaduw. Het terrein is redelijk horizontaal, hier en daar een beetje hobbelig. Geschikt voor een matig grote tent eventueel nog een tweede kleine tent.  De rivier is dichtbij (100 meter).

Terrein 6 - Grote weide (Perceel 873)

(Een groot grasveld omringd door bos - ver lopen, vlak bij de rivier, 1 grote tent en kleintjes)

Een groot open terrein in het bos en vlak bij de rivier. Het is wel een flinke afstand lopen (5-6 minuten) van het huis L'Ane, maar om de spullen te brengen kan je er komen met een kruiwaren (ongeveer 600 meter). Er zijn enkele redelijk horizontale plekken. Maar een heel klein beetje schuin moet je accepteren. Het is een "natuurcamping", geen perfect voetbalveld. Er loopt wel een bospad over het terrein, maar er zijn maar heel weinig mensen die er langskomen.  Een goede zaklantaren om 's nachts naar het huis L'Ane te lopen is echt nodig, en het is wel een eindje lopen. Er is plaats voor een matig-grote tent en een of twee kleine tenten.

Kies bij voorkeur een plek dat niet zo zichtbaar is vanuit de  doorgaande weg aan de overkant, dan sta je helemaal alleen in de natuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb