Accommodatie: Volledig appartement-vakantiewoning

In de 300 jaar oude boerderij 'de Ezel' is een groot appartement met een eigen ingang beschikbaar om te huren. . Voor beschikbaarheid en prijzen neem contact op via de Contact pagina of kijk op www.Natuurhuisje.nl  (Referentienummer ID: 54115)


In het dorp is geen winkel, en de Gite is failliet gegaan door de Corina situatie.
De stad Briancon is op 15 minuten afstand. Met de mountainbike naar de stad is ook maar 15 min bergafwaarts. Weer terug omhoog is wel 40 minuten hard trappen.  In Cervieres kan men fietsen huren, zie de pagina Algemeen.

Via de plaatselijke VVV zijn er veel activiteiten in de omgeving te vinden: kanovaren, paragliden, maar mensen komen vooral naar Terre Rouge voor het bergwandelen of om eens heerlijk uit te rusten. Vanuit Terre Rouge zelf zijn verschillende wandeltochten te starten van een paar uur tot een volledige dag. Vanuit een volgend dorp Cervieres kan men zelfs over de Col naar Italië wandelen en dan met de bus of liftend terug.
In de bergen is het belangrijk, hoe mooi stralend weer het ook is, altijd voldoende warme kleding en een regenjas mee te nemen. Ga je alleen op pad, laat dan altijd van tevoren aan iemand weten waar je naar toe gaat, en wanneer je uiterlijk weer terug zult zijn (en wijk dan niet van je routeplan af).

Kalender-Beschikbaarheid

Bij interesse vraag naar beschikbaarheid via Contact.

Kijk ook op www.natuurhuisje.nl   

Zoek dan op referentienummer ID: 54115

Foto: Achterkant van het appartement, uitkijkend op een moestuin, en erboven een raam van een van de slaapkamers. 
In Feb 2022 zijn de opslaande ramen vervangen voor twee deuren voor een eigen ingang.

Appartement

Het volledige vakantie-appartement kan gehuurd worden,  met twee slaapkamers, zeer grote woonkamer, keukentje, douche en toilet. Met een eigen terras. Vanaf zomer 2021 is er een eigen ingang.

 • Een ruimere slaapkamer met twee bedden (los te plaatsen of bijeen) let op zijn maar 1,90m lang).
 • Een kleine slaapkamer met een stapelbed, dus voor 2 personen (let op bedden zijn maar 1,90m lang).
 • Naar keuze in de oude Deel (boerderij term) (nu de woonkamer) is de bank om naar keuzen als een eenpersoons of tweepersoons bed (deze zijn 2,00m lang), hebben wel goede stevige nieuwe matrassen.
 • Dus totaal standaard 5 a 6 slaapplaatsen. Optioneel is er nog wel een 7e matras ergens bij te leggen.
 • De Deel (nu woonkamer) bestaat uit een lounge-eetkamer gedeelte & een slaapkamer gedeelte (is dus niet een aparte kamer). In het woonkamer gedeelte staat een houtkachel voor een frisse zomeravond of in de winter (hout is aanwezig). In de winter is de houtkachel de hoofdverwarming: 's-avonds nog stoken, zal dan tot de ochtend voldoende warm blijven.
 • Een eigen keukentje met inductiekookplaat en koelkast (geen diepvries), met pannen, bestek, glazen.
 • Een eigen combinatie  kleine douche & toilet ruimte. Goed warmwater voor de douche en keuken.
 • Voor in de zomer is er een klein terras bij de ingang van ongeveer 2x2m, en naast de moestuin een eigen tuin dat schuin op de helling ligt,  3x4 m2.
 • Verder in de zomer kan nog naar keuze gebruik gemaakt worden van de grote voortuin, ook met kampvuur mogelijkheid en een goot eigen terrein op 50m afstand: een privé tuin met bomen voor wat schaduw of open grasveld en mogelijkheid om een tentje te plaatsen.  Dus er is voldoende mogelijkheid om van 's ochtends vroeg tot laat op de dag naar keuze zon of schaduw te kiezen.
 • Beddengoed is verplicht: Inbegrepen is per persoon 2 lakens, 1 kussensloop, 1 handdoek. Kussens en dekens zijn aanwezig. 
 • Aangeraden wordt om iets van huissloffen, slippers of gymschoenen mee te nemen voor gebruik binnen, zodat  de bergschoenen bij de ingang uitgedaan kunnen worden.
 • Er is bedraad internet aansluiting  aanwezig en optioneel kan Wifi worden aangezet.
 • U kunt ook gebruik maken van een vaste telefoonlijn met gratis bellen binnen EU-landen naar vaste tel nummers (naar mobiele tel nr graag kort houden). Men kan u ook eventueel bereiken op dit vaste telefoon nr. 
 • In Terre Rouge moet u niet rekenen op grote luxe, er zijn geen faciliteiten zoals zwembad, winkels etc. Het is wel zeer rustig, een prachtige omgeving, een bergrivier aan de voet van het dorp. Het is en bosrijk berggebied. Er zijn slechts enkele huizen. Er is nauwelijks verkeer in het dorp, het is geen doorgaande weg. Door het dorpsstraatje zelf (waar het appartement aan grenst), komt hooguit eenmaal per dag een auto door.
  In de omgeving zijn behalve wandeltochten ook andere activiteiten mogelijk
  , vraag de plaatselijke VVV: kanovaren, rafting, paragliding, mountainbike tochten, etc. Vanuit Terre Rouge zelf zijn ook enkele wandeltochten mogelijk. Zie ook de pagina Algemeen.
  Een stafkaart van het gebied is aanwezig. In Frankrijk zijn wandelroutes niet zo goed aangegeven zoals in Zwitserland, het is goed op de kaart kijken.
  Ook al is het in de zomer 95% van de tijd zeer mooi zonnig weer, neem toch altijd regenkleding en iets warms mee onderweg.

      Zie de detailkaart van het huis en tuin onderaan deze pagina

In Jan 2022 is het raam van het appartement vervangen door er een eigen ingang (dubbele deuren).

Kamperen

Er zijn ook enkele natuur-kampeerplekken beschikbaar, waar men volledig alleen kan staan. Laat het op tijd weten om te reserveren, maar bent u in de zomer in de buurt, gebruik het contact -formulier (email). 
Bellen kan, Frankrijk 00-33-4-92453798, maar de telefoon wordt niet vaak opgenomen.

Wie kan huren of kamperen & Prijzen

Verhuur alleen voor mensen die van rust en natuur houden. Bij interesse neem dan contact op voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen.
Ook te bespreken via www.natuurhuisje.nl     Zoek dan op het nummer Natuurhuisje-ID: 54115  of zoek op Terre Rouge

 

LET GOED:  Gebruik toilet en Open vuur

Voor kampeerders: Open vuur (kampvuur) is verboden.

Gebruik van badkamer & toilet: Er verder mag absoluut niets anders in het toilet worden doorgespoeld: dat veroorzaak defect aan een vermaler-pomp (2500 euro) !!

 

Er zijn twee bedden 190 cm lang. Er zijn ook twee bedden van 200 cm in de woonkamer. En ook een stapelbed met 190 cm bedden. (Evt kan nog een extra matras gebruikt worden, dus totaal voor 7 personen).

Foto: Een slaapkamer is met een stapelbed. Let op: 190 cm lang

De trap omhoog naar de twee slaapkamers

Foto: Een eigen keukentje met aanrecht, koud en warm water, bestek, pannen. Water is uit eigen bron uit de bergen. Met een inductiekookplaat.
Een eigen kleine badkamer met toilet en douche. 

De Deel bestaat uit een zeer grote woonkamer: bestaande uit twee delen.  Er is hout voorzien voor de houtkachel voor koele avonden.

een bedbank (1 of 2-persoons): 200 cm lengte (wel met met normale goede matrassen)

Een eigen terras naast de moestuin.

Het appartement heeft een eigen ingang aan de achterkant, via het dorpsstraatje, maar men mag ook via de voorkant naar binnen.

Vanuit de bio-markt in Briancon een blik op het dal richting Terre Rouge, een afrit op de weg richting Col D'Izoard. Deze weg maakt vaak ook vaak deel uit van een van de etappes van de Tour De France.

Detailfoto van ligging appartement, tuin en omgeving

 • (1) Voortuin met Ingang van het chalet, met kampvuurplaats (voortuin is gedeeld).  (Kampvuur alleen onder toezicht van een volwassene en controle dat er water via een tuinslang paraat ligt).
 • (2) Achtertuin/moestuin van het chalet (ligt tegen een helling, niet goed te zien op de foto). 
 • (3) Eigen klein terras voor vakantiewoning met de bijbehorende eigen tuin/gras (4) (Ligt wat een helling). 
 • Op afspraak mag ook de tuin (5) voor de vakantiewoning gebruikt worden voor het plaatsen van een tent, met bomen voor schaduw of open gras. Eventueel zijn er ook andere verder afgelegen plaatsen beschikbaar voor een tent.

Overzichtsfoto Terre Rouge en omgeving

"Poubelle" is de verzamelplaats voor glas / plastic / afval.
Er zijn slechts enkele van de mogelijke kampeerplaatsen aangegeven.

Kalender - beschikbaarheid

Informeer naar beschikbaarheid via het contactformulier. 

kijk op www.natuurhuisje.nl   

Referentienummer Natuurhuisje-ID: 54115,  of zoek evt op "Terre Rouge - Hautes-Alpes"

Voor de kampeerplaatsen zie zie pagina Kamperen.

Winter

In de winter kan er veel sneeuw liggen. En je kan er alleen lopend komen. 50 meter lopen vanaf de hoofdstraat. 
Er staat buiten voldoende brandhout voor de kachel klaar.

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb